onsdag 24 december 2014

God Jul


Önskar alla en riktigt God och härlig Jul!


 

tisdag 23 december 2014

Julpyssel





Har pysslat en del här före jul och gjorde bl a en av dessa populära bokgranar. De är mycket enkla att göra och bra instruktioner finns här på bloggen Bohemian maggie. Lagade också lite glitter på bladen, för lite frost känsla.



Placerade granen på ett ljusfat, tyckte det såg bättre ut än när den stod direkt på bordet. Ljusfatet fick jag i somras när några kära släktingar var på besök och fatet har kommit väl till användning nu i höst, när det varit så mörkt. Stjärnan i toppen viks av en lång pappersremsa och instruktioner hittar man här på Youtube.





Pappersstjärnan är riktigt kul att vika för den har ett litet knix sen när alla grund veck är vikta, vad det är märker ni nog om ni prövar att vika en. En bra video på Youtube heter Folding a 5 pointed origami star och är upplagd av Homemade gifts made easy, där finns också en länk till 5-sidiga mallar som man kan printa ut. Bra är om man har ett tunnare papper för då håller vecken  ihop mycket bättre . 





Har placerat några stärnor i ljusstaken som jag har i hallen.




Gillar min lite rostiga, kantstötta spira, liknar lite på en gran och passar bra in med resten av juldekorationerna. Kanelstängerna med  spetsrosetten omkring sig får hänga med också i år, 


onsdag 17 december 2014

Julkort





Några av årets julkort som jag lagat. Vet inte vad det är men i år har det varit dåligt med inspiration att laga julkort. Kanske det berott på det trista vädret vi haft, mörkt och regnigt, inte direkt jullikt. Hade som tur var också några 3Dkort-set som inte tog så lång tid att laga så jag fick ihop det till slut.

tisdag 16 december 2014

Adventsljusstaken 2014



Har pysslat ihop en ny adventsljusstake i år. Den är av lite annorlunda modell jämfört med vad jag haft tidigare år.




Kransen är av plast och i den har jag stuckit ner ljushållare för kronljus. Runt varje ljus har jag knutit kulor i fattigmanssilver med siffror på. Annars har jag bara dekorerat med små silverfärgade trådbollar i metall.




Här är ljusstaken i helbild. Gillar verkligen det rostiga fatet med små rosor runt kanten och ljushållarna matchar precis i färg. Svårt att fatta att det snart är jul, dagarna går så fort och det är mycket som ska hinnas med.