måndag 18 augusti 2014

Vackert och gott


 En ny skönhet i min trädgård har äntligen slagit ut. Den är ny för i år men tyvärr kommer jag inte ihåg vad den heter men är inköpt på Viherpeukalot i våras. Skulle vilja ha mer liljor i trädgården och kanske hittar någon lök hem till mig ännu i höst.


Rosen Lavender Ice köpte jag vid Sainio plantskola i  början av sommaren och hittills har den fått stå i kruka tillsammans med andra sommarblommor men i höst ska den planteras i någon rabatt, har bara inte riktigt bestämt mig var ännu. Färgen är lite speciell, tror inte det syns så bra på bilden men den är mer åt det grårosa hållet, nästan gammalrosa, en favoritfärg.


Denna ros blir nästan vit när den slår ut ordentligt. Vad den heter har jag ingen aning om för den är inköpt i en vanlig matvaruaffär i fjol. Den klarade vintern ute i rabatten utan några problem och har en otrolig livskraft och jättestora rosor. Jag har köpt några till i annan färg nu i sommar och hoppas de ska klara kommande vinter lika bra som denna.


Första året jag får skörd på min björnbärsplanta. Trodde inte det skulle orka bli några bär i år p g a torkan men plötsligt fanns det blanka svarta saftiga bär klara att plockas. Många är de inte men jag glädjer mig över att alls fått några. Goda är de också. Nu just regnar det ute och känns lite höstlikt men måste säga att jag njuter av det för denna sommar med bara sol och nästan inget regn tycker jag inte alls om. Hoppas på en mer normal sommar till nästa år.