torsdag 29 maj 2014

Ljuvlig doft


En av vårens mest efterlängtade blommor har börjat slå ut nämligen liljekonvaljen. Det doftar härligt i hela köket av denna lilla bukett. Svårt att förstå att något så litet som dessa blommor kan ge ifrån sig sådan doft. Buketten har jag satt i min provrörsvas som hänger på tallrikshyllan. Är jätteförtjust i min lilla vas, den passar så bra till små buketter eller enstaka blommor.

lördag 24 maj 2014

Denna värme


Min härliga fläkt som jag köpte förra sommaren har kommit väl till användning nu under de senaste dagarna då det varit så varmt. För min del har det varit alltför varmt speciellt nu när jag vakar så blir det svårt att sova på dagarna p g a värmen. Fläkten är av märket Aero och jag beställde den från nätbutiken Seitashop. fi där de har så många  härliga saker. Längtar efter det svalare vädret som utlovats fr o m imorgon och jag hoppas på en hel del regn åt mina blommor.

lördag 17 maj 2014

Väntan är över


Äntligen har min blå kärlekslilja börjat blomma. Det blir tredje sommaren nu som jag har den och väntan har varit lång. Den går också under namnet Afrikas blå lilja. På sommaren brukar jag ha den ute på terassen men på vintern måste den förvaras inne.




Blomman är svagt blå med mörkare streck över bladen. Verkar som den skulle finnas i många olika toner av blått och även en vit variant finns. Min har nu tre stänglar på gång så jag får njuta av blommorna länge för det här är inte en som blommar över på några dagar utan blommorna står sig länge.