fredag 29 november 2013

Äntligen dags...



Så var det då äntligen dags att börja pynta inför julen, oj vad jag har längtat. Har i år tänkt vara utan gran, känner inte för det helt enkelt.  Men mina julgransdekorationer får vara med ändå,  i alla fall en del av dem.




Har plocket en bricka full av kottar och bollar, överdådigt till tusen, men det får det vara på jul. Jag har inte tänkt ha så mycket dekorationer annars i vardagsrummet så det känns okej. Adventsljusstakarna har fått komma fram, blir så mysigt när de lyser. Jag får önska allihop en riktigt god Lilla Jul imorgon och en härlig första advent.

söndag 24 november 2013

Julkort 2013



Har äntligen fått färdigt några av årets julkort, känns som jag skulle vara lite försenad i år. Började så bra redan i september men sen fick jag inte så mycket gjort men nu är jag på gång igen.



Papprena är från Glitz och Farm house plus lite gammalt som jag inte minns varifrån de är. Stansarna är från RoxStamps, Memory box och Marianne Design. Bilderna är från Slöjd-detaljer och Paperella. Jag har tonat ner färgerna på papprena lite med Distress Ink, gillar de lite murrigare tonerna.

tisdag 5 november 2013

Ny soffa och ommöblering



Hej igen, måste börja med och visa rätta färgen på min nya soffa. Jag hann knäppa bilden i en solglimt för någon dag sedan före vädret åter var grått och trist. Det är svårt att få bra bilder nu när det är så mörkt om dagarna.



Soffan är av modulmodell och kan delas upp och plockas ihop i många olika former. Just nu har jag den delad i två, en vanlig soffa och en fåtöljdivan del. Måste säga att väggar och tak blev verkligen orangefärgade på de här bilderna, usch, de är nog mycket ljusare i verkligheten. Lådorna under bordet har jag fått av en arbetskamrat och innehåller för tillfället mina favoritböcker och tidningar, vill ha dem nära till hands då de nu inte rymms i bokhyllan.



Nya kuddar behövde jag ju också förstås, hittar alltid någon anledning att köpa nya kuddar, älskar kuddar. Överdragen är vanliga dynvar från H&M i ljusgrått och mörkgrått. Ville ju ha rejält stora kuddar så vad passade bättre än sådana som man annars har i sängen.



Ljusmanschetterna har jag knåpat ihop själv för flera år sedan och gillar dem fortfarande, ser lite ut som isbitar runt ljusen. Vanlig metalltråd och pärlor är allt som behövs och sen kan man forma dem som man vill.



Bänken vid sidan om soffan är egentligen på väg upp på vinden men eftersom stereon finns där så får det vänta till efter jul, måste ju kunna lyssna på julskivorna (medger att jag redan tjuvstartat med att spela dem). Har sedan tänkt måla bänken vit, har tröttnat på den mörka färgen och får den inte att passa in någonstans.



Här är då divandelen, härlig att krypa upp och kolla på tv i. Har sen tänkt att eventuellt sätta ihop den med soffan när jag får bänken flyttad upp på vinden. Också bokhyllan skall så småningom få flytta upp men det tar nog sin tid, måste först få andra rummet på vinden renoverat.