söndag 15 september 2013

Årets skörd



Årets äpplen och päron börjar vara färdiga. Äpplena är av sorten Heta och är rätt syrliga till smaken. Det syns att det varit en fin sommar i år då äpplena är lite större än vanligt, många är lika stora som sådan man köper i affären. Päron trädet heter Pepi och har otroligt med frukt i år. Jag klippte ner en hel del karter redan tidigare i sommar då jag tyckte det såg ut att bli alldeles för tungt för grenarna men ändå finns det nog så det räcker till. Päronen mognar lite efter hand som tur är, så jag kan hämta in lite när jag behöver.

måndag 2 september 2013

Nya kökshyllor



Äntligen har jag fått upp mina tre hyllor i köket som jag väntat på så länge. Säger väntat då min bror Kim sågat till dem åt mig och han har inte alltför mycket tid över så det tog en stund före han hann göra det. Hyllorna är av mdf och Kim körde ett spår i ytterkanten med någonsorts maskin (syns på nästa bild)  och sen fick jag slipa och måla dem. Till hyllbärare valde jag dessa i gjutjärn, gillar deras sirliga utseendet till de kantiga hyllorna.



Har plockat fram en hel del porslin redan men vet att det finns mer i mina gömmor så bara jag får tid att leta så kommer det nog fram mer. Det är skönt när det blir lite mindre grejer i köksskåpen, har varit allför fullt där. Men eftersom jag gillar porslin så lär det nog fyllas på med nya föremål lite nu och då.



Lyckades få med alla hyllor på en och samma bild vilket inte var så lätt, kökslampan ville bara vara i vägen hela tiden och solen låg på men skam den som ger sig. Funderar på att under nedersta hyllan sätta upp krokar av nåt slag men har lite svårt att bestämma mig för hurudana jag skall ha så det får tillsvidare vänta, vet sen när jag ser dem.