tisdag 28 maj 2013

Bina surrar


Nu blev det en stund sen sist jag skrev något och det har hunnit bli sommar fast vi bara är i maj ännu. Trädgården har vid sidan av arbetet tagit upp all min tid och vilken njutning det är att få påta på fast gräsklippningen skulle jag gärna överlåta åt någon annan. Fruktträdena har börjat blomma och överallt surrar det av insekter som far från blomma till blomma. Här är det päronträdet Pepi som slagit ut. Trädet har hunnit bli rejält stort måste väl vara över 4 m vid det här laget.


Körsbärsträdena är riktigt vita i år. I fjol blommade de just inte alls, bara några enstaka blommor men i år tar de som sagt igen det och bjuder på ett riktigt blomhav. Vet inte vad sorten heter då jag fått plantor av en bekant för flera år sedan.


Också äppelträdet har öppnat sina knoppar. Trädet heter Heta och får klarröda syrliga frukter på hösten. Det ser nästan ut som om jag hängt röda julgransbollar i trädet när äpplena är klara. Trots det fina vädret skulle jag önska det skulle regna någon dag också för det börjar vara så torrt i rabatterna men om inte så får jag väl springa med vattenkannan, får ju tid med det nu då semestern börjar nästa vecka, har längtat så.

torsdag 2 maj 2013

Ny trädgårdsbok


En ny härligt inspirerande trädgårdsbok har anlänt. Den heter Mein shabby garden och är skriven av Belinda Anton. 160 sidor full med fina bilder. Boken är på tyska men det är inte så mycket text så det ska jag väl klara av med den tyska jag läst i skolan.



Som en överraskning fanns längst  bak i boken  en fröpåse med frön till vit rosenskära. Om bara alla fröpåsar var lika fina som den här. Skall ta och förgro dem här inne för de kan ta lite tid på sig före de börjar blomma och jag vill ju njuta av dem länge före frosten tar dem. Skall nu fortsätta och njuta av den härliga boken.