onsdag 26 december 2012

Härligt juliga pulsvärmare



Har nu i julhelgen stickat ett par riktigt juliga pulsvärmare åt mig. Kan behövas något varmt om händerna nu då det är så kallt ute. Garnet är Sju Bröder och mönstret hittar du HÄR.



Gillar det lite gammaldags mönstret och den gulliga uddkanten i båda ändarna. Inte tog det länge att sticka dem heller en kväll per värmare nu när jag suttit bänkad framför tvn då det kommit så många bra program varje kväll.


Nu behöver jag inte få kalla fingrar när jag försvinner i någon bok som jag bara inte kan lägga ifrån mig. Lite nötter hör ju julen till och är gott att ha när man ligger på soffan och läser.

måndag 24 december 2012

Årets adventsljusstake samt lite julkort



Nu är det länge sen jag skrev men har haft fullt upp så bloggen har fått stå tillbaka igen. Men här är nu i allafall några bilder på lite pyssel jag hållit på med. Årets adventsljusstake består av flaskor som jag spraymålat med matt vit färg. Flaskorna  är tomma olivoljeflaskor som jag sparat ihop under året. Gillade formen på dessa, lite fyrkantiga och i passlig höjd.




Flaskorna har dessutom årtal och text ingjutet vilket gör dem lite speciella. Märket på olivoljan är Bertolli och finns i vanliga matvaruaffärer, så de är lätta att hitta. Hängde upp mina adventssiffror med röda band runt flaskhalsen, rött och vitt passar ju så bra ihop.



Den fina långsmala brickan är från Quriosa och inhandlades tidigare i höstas just med tanke på adventsljusstaken.








Här är några till av årets julkort som jag lagat. Stämplarna är från Magnolia, Stampendous, Inkadinkado och Roxstamps och jag har färglagt med Distress ink, refill. Det här blev egentligen två inlägg i ett men vad gör det bilder är alltid kul.

GOD JUL ALLIHOP !