söndag 28 oktober 2012

Magnolia julkort



Så har jag då fått årets första julkort klart. Som på så många andra kort jag lagat så har jag använt mig av stämplar och stansar från Magnolia. Stämplarna har jag maskat ihop och sedan färglagt med Distress Ink. Lyktstolpen är ny för mig i år och jag tror nog att den kommer att finnas med på flera av årets julkort. Kommer väl att visa fler kort sen vartefter jag får dem klara för inspirationen slog till nästan samtidigt som vi fick första snön så nu är det full rulle på korttillverkningen.

onsdag 17 oktober 2012

Kärleksört och dahlior



Tyckte det var så trist här inne så jag trotsade regnet och var och plockade in en bukett med kärleksört och dahlior som får pryda bänken i köket. Får kärleksörten stå i vatten tillräckligt länge bildas rötter och plantorna kan sen planteras i vanliga krukor och sen till våren sättas ut i trädgården. Visserligen blir plantorna lite taniga under vintern men klipper man ner dem på våren kommer ny tillväxt så småningom som det är mera kraft i.



Mitt lammöronsägg gjorde jag förra sommaren när jag hade semester. Stommen är ett styroxägg och lammöronen har jag limmat på medan de var färska och därefter lindat in ägget med guldfärgad metalltråd som är lite vågig. Iden är från  bloggen Lottens vita och gröna och här hittar du sidan
Lammöronspyssel

onsdag 10 oktober 2012

Pumpor



Hittade två härliga betongpumpor på Plantagen sist jag var dit. De passar så bra på bordet nu till hösten. Jag  tycker annars att det är svårt att hitta nåt passligt på höstsidan att att pryda hemmet med det vill mest bli höstblommor men de håller ju bara så länge. Billiga var det också bara några euro styck.




Blomman heter Plättar i luften och är verkligen en tålig växt.Den  kan ansas ordentligt när den blir för vildvuxen och vill man ha en ny planta så är det bara att klippa av slingor och påta ner dem i jorden så börjar det så småningom att spira. Det enda som man måste passa på med är vattningen då den slukar vatten. Krukan hittade jag på loppis tidigare i somras.




Ljusstaken är från butiken Cornelia och inhandlad på nätet i somras men nu först har jag tagit fram den då ljussäsongen börjat på allvar.





lördag 6 oktober 2012

Sanselig jul




Här kommer ett till boktips inför julen. Boken heter Sanselig jul och är av norskan Franciska Munk-Johansen och den kan beställs på nätet från Adlibris. Det är en riktigt härlig bok att sitta och bläddra i och finna inspiration i till julen. Franciska har också en egen blogg som heter Franciskas vakre verden.



Bilderna i boken är tagna av Franciska själv och hemmena som visas upp  har också egna bloggar som man kan följa, adresserna finns utlagda i texten.


Flera läckerheter finns också med i boken och därtill receptena så kanske man kunde pröva på och laga nåt till jul. Planer finns alltid varje jul att testa nåt nytt recept men vanligtvis rinner tiden iväg så det blir aldrig av.


När jag ser dessa bilder är det inte utan att jag tycker det skulle kunna bli vinter genast för det är nog inte värre än det här trista regnandet som aldrig verkar ha nån ände. Jag har nu redan en lång lista på pyssel jag skulle vilja göra och kanske blir det något att visa upp på bloggen så småningom.