torsdag 27 september 2012

Dahlior



Här kommer några bilder från sommarens dahlior. Det känns som det var länge sedan nu som jag tog bilderna fastän det bara är någon vecka sedan då vädret nu är så ruggigt och kallt. Den här dahlian skulle enligt informationen på påsen vara vit ca 10 cm i diameter men är som synes gul och lite på 20 cm bred. Den är riktigt mäktigt stor och inget jag tidigare sett, skulle vara intressant att veta vad den heter.






Flera av dahliorna har jag dubletter av då jag oftast har dem planterade i krukor och vill ha ett stort och buskigt intryck och med några krukor av samma sort så blir det bra. Vad alla dahlior heter har jag glömt och några som inte finns här på bild har jag hittat på plantbytar tillfällena och där har inga namn varit utsatta. Tack vare den varma hösten för varm har den varit trots allt då vi inte ännu haft någon frostnatt så står alla dahlior ännu fint i sina krukor eller i rabatterna men blomningen har avtagit lite. Skönt att de klarar sig så länge ute i år för då blir vinterförvaringen desto kortare och knölarna är i bättre skick nästa vår.
.

torsdag 6 september 2012

Inspiration


I dagarna fick jag hem en ny och efterlängtad bok. Boken är utgiven av det danska företaget Jeanne d´Arc Living och handlar om julen och olika traditioner och julpynt. Det är kanske väl tidigt att tänka på julen redan då hösten bara börjat men inspiration kan man aldrig få för mycket av oavsett när man ramlar över den.


Gillar de naturliga dekorationerna, har blivit lite trött på allt det plastiga och dessutom är ju mycket av det gratis om man bara kommer sig ut och leta i tid.



I år skall jag försöka vara ute i tid och samla sånt jag skulle kunna behöva för eventuellt pyssel eller pynt för vanligtvis när jag kommer på att jag skall laga nåt så ligger sånt som kottar, mossa och annat fint rdean under snön och då är det ju lite för sent. Men ännu är det ju bara tidig höst så lite trädgårdsarbete måste hinnas med först. Jag var på plantbytarkväll idag med min svägerska och brorsdotter och som vanligt hittade jag en hel del som måste ner i jorden så det finns nog att göra där ute före "pysselsäsongen" börjar på allvar.