tisdag 25 oktober 2011

Årets första julpyssel


Årets första julpyssel blev en strut som när julen närmar sig kan fyllas med något gott. Stommen är av paff som jag sen dekorerat med ett papper med texten God Jul. Kanten på pappret är stansat med en Martha Stewart stans och sedan har jag chalkat kanten.




Stjärnan är också en Martha Stewart stans som jag sen lagt lite glitterlim på. Gillar MS stansarna mycket bättre än många andra stansar då det känns att det är kvalitet på dem, stadiga och tunga och skär bra.



Lite blommor måste också vara med som vanligt. Dessa chokladbruna rosorna är så härliga, bilden  gör inte färgen riktigt rättvisa, i verkligheten är färgen  mycket fylligare. Därtill har jag dekorerat med band, pärlor och nitar så att det blir så där passligt överpyntat som det får vara till jul. Har annars fullt upp här hemma, verkar som det är nåt projekt på gång i varje rum, bl a julkortstillverkning som tar upp hela köksbordet och möbelmålning i vardagsrummet. Det gäller att ta tillvara på det utrymme som finns. Bilder från dessa projekt kommer på bloggen  vid ett senare tillfälle. Ha det så bra allihop!

onsdag 12 oktober 2011

Sommarens stora projekt


Sommarens projekt började med en grushög och inte någon liten hög heller. Vet inte hur många skottkärrslass jag kört men valkar i händerna fick jag och har dem fortfarande kvar. Det här är en början på en ordentlig uteplats som jag länge längtat efter.



Kim min bror var  sen hit tillsammans med pappa och lagade själva formen som är ett rutnät med 9 rutor och sen en stomme av kraftigare virke.



Kim och pappa har själv blandat cement och gjutit plattorna. Det tog några dagar före det var klart då uteplatsen är på just 25 kvadratmeter. Min yngsta bror Kaj var också med en dag och hjälpte till. Det är bra att ha så händiga människor i familjen för själv skulle jag inte fått det gjort.



Mycket löv har det blivit men de skall få ligga som en skyddande matta över plattan nu när vintern snart är på kommande och sista rutan fick vi också färdig tillslut. Kan knappt vänta till våren så jag får börja på i trädgården igen. I ena änden av uteplatsen skall jag ha en pergola där några av mina klematisar skall få klänga och rabatterna runt omkring skall förnyas och breddas.


Har också börjat laga gångar med grus och kantsten. Så ännu lite till grus att köra men är arbetet roligt så känns det inte så mycket.


Den här gången går från trappan till uteplatsen och viker också av in bland alla mina blommor. Helt färdig blir den först i nästa sommar då rabatterna vid uteplatsen börjar ta form.


Så här långt hann jag i år så få se vart det bär nästa år för som vanligt har jag inte någon klar plan utan det går mer på känsla men vintern blir säkert lång så tid att fundera har jag ju.




Några vackra dagar har det trots allt varit fastän det känns som om det regnat mest hela tiden  så också just nu. Ha det så bra tills nästa gång.