söndag 18 september 2011

Bilder från sommaren

Nu är det verkligen länge sen jag var inne på bloggen, tiden har bara farit förbi. Sommaren har gått och mycket har hänt i min trädgård men också mycket finns kvar att göra som jag inte har hunnit med. Känns nästan lite skönt att hösten har kommit så jag får ta en paus från trädgården och börja med mina olika inomhus projekt istället. Jag har en massa pysselideer som jag tänker ta itu med bara jag får det sista klart där ute bl.a kliar det i fingrarna att få börja med julkorten, har beställt en del material som nu ligger och väntar. Det här inlägget får bli en tillbaka blick på sommaren som varit.


I våras blommade den Kanadesiska Forsythian så fint, det är en lite annorlunda buske då blommorna kommer före de gröna bladen vilket gör att hela busken verkligen lyser.



I maj var det också körsbärens tur att lysa, blommningen i år var verkligen överväldigande. Som tur var fick trädena blomma i fred i år och blommorna blåste inte bort som det hänt några gånger tidigare att de gjort. Kom också en hel del bär sen som jag hann plocka före fåglarna fick ögonen på dem.


En fin marktäckare är Spetsmössan (Tiarella) den blommar i maj . Finns också en mer rosa variant men jag föredrar den här vita.




Min samling av pioner, som vanligt så började det ju regna när pionerna var som vackrast så jag fick njuta av dem i vasen istället, ville ju inte att de skulle förfaras där ute. Buketten består av pionerna Sarah Bernhardt, Shirley Temple och Duchesse De Nemours.



En ros som blommade för första gången i år var rosen Nostalgie. Den blir vitare sen när den blommat en tid. Gillar att den är tvåfärgad, står ut lite mot alla andra enfärgade rosor. Rosorna nedan är Maidens Bluch. vit dubbel Vresros och Honungsros.






                                                                                                                                                                                                                    
En lite udda blomma i trädgården är den bruna akleja  Chocolate soldier men jag tycker den är så skön. Den är lite  oansenlig men underbar vid en närmare titt.                                                                                          
                                                                                              

En annan lite udda akleja är den gula Guldaklejan. Det speciella med den här är att den också doftar, den har en söt doft och den gula färgen är i helt rätt ton då jag inte är så förtjust i den maskros gula färgen. Det här får bli den sista bilden för idag och nästa gång skall jag visa bilder från sommarens stora projekt som ännu inte är klart.