torsdag 10 mars 2011

Boktips


Den här boken Mitt haveliv av Claus Dalby har snabbt blivit en av mina favoriter. Har nu ett par kvällar i rad suttit och läst i den och hela tiden finner jag ny inspiration inför den kommande sommaren. Första gången jag kom  i kontakt med Claus och hans trädgård var genom danska Anne Justs trädgårdsprogram Haven i Hune som gick på tv för några år sedan. Fastän boken är skriven på danska så är det inte alls svårt att förstå vad som skrivs och det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord... längtar så efter lite trädgårdsarbete men ännu ligger snön djup så nog lär det ska dröja. Men i väntan på våren så får jag fortsätta läsa mina böcker och planera vad som ska ske i trädgården i år - listan är lång som vanligt.

lördag 5 mars 2011

Det spirar och gror


Här har jag sått penseer som heter "Feenkönigin". De har lila blommor med en smal vit kant. Jag sådde dem 11.2 och de har tagit sig riktigt bra, verkar som varje frö skulle ha grott så här blir det arbete sen när alla små plantor ska omskolas.



En annan sådd som har fått blad är Fjällvallmo Papaver radicatum som har små svavelgula blommor. De här kan man så direkt ut i rabatten också men eftersom plantorna är så små så tycker jag att det är lättare att hålla dem vid liv om jag har dem samlade i en sålåda där det är enklare att hålla jämn fuktighet. Jag har märkt att fröna gror lite fortare om jag till en början har sålådorna att stå på golvet i hallen där jag har golvvärme och så länge de inte har börjat gro så behöver de  ju inget ljus.