fredag 26 november 2010

Pyntandet har börjat


Så var det äntligen dags att börja plocka fram julsakerna. Känns skönt att plocka undan lite av de vanliga sakerna om stått framme under året och istället ta in julen. Tomtarna på brickan är nya för i år, kunde inte motstå deras stora näsor.


Den här lyktan ser inte ut för mycket i dagsljuset men när det blir mörkt och ljuset tänds så bildas ett riktigt härligt mönster på väggar och föremål runt omkring. Har en förkärlek för lyktor och ljusstakar av alla de slag, verkar inte kunna få för många.



Denna lyktan är från internetbutiken Willa Ilona. Kunde bara inte motstå den här tidigare i höstas. Den är verkligt fin med sitt staket, balkong och fönsterluckor. Båda sidorna på huset som är ca 30 cm högt går att öppna upp och så har lyktan dessutom en liten andra våning med plats för ett ljus så att hela huset riktigt ska kunna lysa.


Bredvid huset har tomten och ängeln fått ta plats. De här två är mina favorit julpynt. Fick dem i julklapp för flera år sedan och har varit så rädd om dem.



Årets adventsljusstake ser ut så här. Jag ville ha en annorlunda ljusstake i år mot vad jag tidigare har haft så det fick bli en med blockljus i år. Resten av julpyntet kommer nog  att komma upp också rätt snart  vartefter jag hinner och vet var jag ska ha det så fler inlägg på samma tema kommer det nog att bli. Så tills nästa gång GOD LILLA JUL!

tisdag 16 november 2010

Några av årets julkort


Har nu fått årets julkort färdiga. Har varierat utseendet på dem lite för man får ju så många nya ideer vartefter man håller på.



Hade min 11-åriga brorsdotter Mathilda till mig en kväll och vi hade riktigt roligt, lagade kort och myste.


Känns bra nu  när alla jul- och födelsedagskort är färdiga, så jag kan plocka undan allt material för den här gången. Det tar verkligen upp en hel massa plats när man håller på och scrappar för att inte tala om hur stökigt det är och det är skönt att få allt undanstädat tills det blir dags att börja plocka fram julsakerna nästa vecka då det är Lilla jul.



Jag gillar de här svenska stämplarna som jag köpt från bl.a Kreatina. fi. och slöjddetaljer.fi



söndag 7 november 2010

Bollen den härliga


Här sitter vi fint och poserar,  för matte har bollen i andra handen och bollen gör vi ju nästan vad som helst för att få.

Lite lek före en promenad gör gott, får sträcka på sig ordentligt. Nu ska bara bollen föras till trappan före vi går och det är Diesels uppgift att göra det. Skönt att det har frusit på och kommit lite snö så det blir lite ljusare.