onsdag 27 oktober 2010

Julpyssel

                                         

Har länge haft en full plastkasse med stora kottar legande och har väl inte riktigt vetat vad jag skulle göra av dem. Men så en dag när det snöade och julstämningen låg på lut så slog inspirationen till och det blev en "kottgran" eller vad man nu skall kalla den. Limmade ihop kottarna med hjälp av limpistolen och när allt torkat så sprayade jag granen med vit färg.


Före färgen hann torka strödde jag på lite silverglitter här och var för att göra den extra festlig.


Medan jag pysslade lyssnade jag på årets första julskiva A winter symphony av Sarah Brightman. Den här skivan hittade  jag ifjol och den blev snabbt en av mina favoriter.

lördag 16 oktober 2010

Kudden är klar

Nu har jag också hakat på trenden att brodera monogram. Har sett dem på så många bloggar i olika varianter och tyckt att de varit så fina. Har alltid gillat att sy korsstygn så det här var riktigt kul och jag  kommer väl nog att sy mer ännu - vintern är ju så lång.
Valde rätt så bleka toner på garn den här gången, tyckte att de passade så fint ihop till tyget jag skulle ha på kudden. Kuddens tyg är det samma som finns på soffans sittdyna med den skillnaden bara att jag svängde det med avigsidan ut. Spetsen har jag hittat på loppis för flera år sedan.

fredag 15 oktober 2010

En kille har flyttat in

Han heter Diesel och är en 4-årig Belgisk vallhund. Han flyttade in i går efter en lång resa från Sverige.


Han har undersökt huset hela dagen i går men verkar vara lugnare idag och har hittat en plats som han gärna ligger på mellan varven. Här har han verkligen öronen på helspänn, det  finns ju så många nya ljud att lära sig och dessutom var en katt oförskämd nog att gå över gräsmattan utan att Diesel hade chans att kolla in honom närmare utan kunde bara se katten genom fönstret när den spatserade iväg. Jag kommer att  återkomma  med mer bilder på lillkillen i framtiden.

torsdag 14 oktober 2010

Mysig sjal

Har nu stickat färdigt den här härligs sjalen åt mig. Tycker så mycket om mönstret, lite gammalmodigt och faktiskt lättare stickat än man skulle tro. Mönstret finns på garnstudio.com.


Har stickat två likadana sjalar förr en åt min mamma och den andra till min moster men nu var det äntligen min tur att få en.


Den blir säkert skön att svepa in sig i till vintern när jag kryper upp i soffan med en bra bok.

lördag 9 oktober 2010

Höstens utekruka



Har blivit dags för lite höstpynt där ute. I år valde jag att bara ha växter i plast fastän jag egentligen inte alls tycker om sådana. Orsaken till detta är att planteringarna under tidigare år så fort börjar se risiga ut då står under bar himmel utan något som helst skydd för väder och vind.                                                              
                                                          
                                                                               

Har varit så grått och trist väder under den senaste tiden så det känns riktigt kul att nu äntligen fått krukan på plats så den kan pigga upp lite vid trappan.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Hjärtat är en av mina favoriter och ska få vara framme en tid ännu före det läggs i förvaring tills nästa vår.