lördag 17 juli 2010

Sköna sommarkvällar

Kungsschersmin Det är som skönast att vara ute om kvällarna nu när lite av dagens hetta börjat ge med sig och man orkar börja göra något i trädgården. Har vattnat och rensat ogräs mest hela tiden för ogräset verkar minsann vara opåverkat av torkan och växer med oförminskad styrka. Men vad gör det lite tråkigare arbetet i trädgården när kvällsluften fylls av doften från schersmin och rosor som nu blommar för fullt. Smultronschersminen är min favorit, eftersom dess doft är precis som doften av solvarma smultron en skön sommardag och fastän busken är rätt liten så sprider sig dess doft till en stor del av trädgården. Rosorna tycker jag blommar lite senare än vanligt i år kanske beroende på den kalla vår och försommar vi fick men vad gör det, de är som vanligt värda att vänta på. Maidens Bluch Therese Bugnet Hansaros "Alba"

måndag 5 juli 2010

Fågelbad

Jag har nu till slut funnit ut var jag skall placera mitt fågelbad som jag köpte tidigare i sommar. Har byggt upp med stenar runt omkring för att det bättre ska passa in. Det är så torrt ute i naturen nu så fåglarna behöver nog få lite hjälp att hitta vatten. Sent på kvällen kommer också igelkottarna fram och får sig lite att dricka.

torsdag 1 juli 2010

Gammal träsoffa

I dag har jag äntligen kommit igång med ett projekt som legat och väntat i flera år. Jag har en gammal ärvd träsoffa som jag vill måla vit och sittdynan ska kläs om i något fint tyg. Har börjat med att sandpappra och det ser ut som om jag skulle behöva spackla lite också för det finns några märken som är lite för stora att strunta i. Tyget till sittdynan har jag ännu inte skaffat men tror att jag ska försöka hitta något i beiget, kanske randigt men får se... Annika